In de Praktijk

Een speler voetbalt 16 jaar in een jeugdopleiding. Daarin worden maar liefst 1250 trainingen afgewerkt en 400 wedstrijden gespeeld. Hoe behaal je dan als club het optimale rendement uit elke training en wedstrijd? Daar helpt Voetbalopleidingscentrum.nl bij.

In de Praktijk


De focus van Voetbalopleidingscentrum.nl

Bij Voetbalopleidingscentrum.nl ligt de nadruk op het opleiden van jeugdspelers en -keepers van alle leeftijden en niveaus. Met behulp van een uitgebalanceerd opleidingsplan leert iedereen bij ons op zijn of haar eigen niveau. Het doel? Een completere voetballer worden op technisch, mentaal, tactisch en fysiek niveau.

Opleiden van eigen clubtrainers, clubcoaches en clubcoördinatoren

Hoe fijn is het als de trainer, coach of coördinator van een voetbalvereniging terug kan vallen op een professional? Dat kan met een trainingscoördinator van Voetbalopleidingscentrum.nl. En dat heeft vele voordelen.

Met een trainingscoördinator bied je jouw clubtrainers een veilige leeromgeving om training te geven. Als de training eenmaal begint kan de trainingscoördinator van een afstand de training in de gaten houden. Ze kunnen daarbij altijd terug vallen op de coördinator voor vragen en opmerkingen.

Ook voor jouw jeugdcoaches is het fijn om doordeweeks een bekend gezicht te zien die makkelijk benaderbaar is. Zij komen regelmatig in situaties terecht waarbij ze behoefte hebben aan feedback en ondersteuning. Denk hierbij aan speelwijze (hoe kan ik de opbouw van achteruit vormgeven of hoe kan ik het beste druk zetten?), maar ook aan het contact met de ouders en hoe ze het beste om kunnen gaan met kinderen die minder goed luisteren. Wij bieden een aantal keer per maand een voetbalspreekuur aan. Dat is ideaal om met elkaar van gedachten te wisselen.

Een coördinator is vaak een welwillende ouder die het moeilijk vindt om voetbalinhoudelijk met ouders te praten of zich te mengen in vergaderingen. Om nog maar te zwijgen over de selectie procedures aan het einde van het voetbalseizoen. In de praktijk zien wij vaak dat de lettergroep coördinatoren of de jeugdcoördinator veel voetbal gerelateerde zaken uit handen geeft aan onze mensen. De coördinatoren kunnen zich dan richten op allerlei randzaken die ook heel belangrijk zijn en nu vaak blijven liggen. Op deze manier ontlast je de vrijwilligers. Zoals je leest snijdt het mes dus aan meerdere kanten.

Samenwerkingen met onze partners

Wij werken samen met een groot aantal voetbalverenigingen, van kleine dorpsverenigingen met een sterke sociale functie en gemiddeld grote verenigingen binnen groeigemeentes tot verenigingen van 1500 leden of meer.

Geen enkele samenwerking is hetzelfde. Iedere vereniging is uniek en heeft ambities passend bij de eigen clubcultuur. Wij stemmen onze werkzaamheden daarom af op de wensen en ambities van de vereniging. De vereniging is daarbij altijd leidend en bepalend, wij vervullen een adviserende en uitvoerende rol.

Een aantal voorbeelden van werkzaamheden die wij uitvoeren bij onze samenwerkingspartners vind je hieronder.

Alphense Boys

Bij Alphense Boys coördineren wij op woensdagmiddag de voetbaltrainingen van alle niet-selectieteams van de Champions League t/m O13. Gedurende 40 weken verzorgen stagiairs van de opleidingen CIOS en Sport en Bewegen samen met de vrijwillige vaders en moeders de door ons gemaakte en klaargezette training. Door de goede organisatie binnen en buiten het veld is het aantal leden sterk gegroeid.

Op vrijdag coördineren we bij Alphense Boys de Champions League voor alle kinderen vanaf O5 t/m O7. Naast voetballen leren kinderen spelenderwijs beter bewegen. Een wisselend aanbod van spelletjes gericht op voetbal en bewegen stimuleert een brede motorische ontwikkeling. Aansluitend organiseren wij de keeperstraining van de O8 t/m O16.

Als derde begeleiden we bij Alphense Boys alle selectietrainers vanaf de E-top t/m O21 binnen de eigen trainings- en wedstrijdpraktijk. Dit doen we vanuit 1 op 1 ‘Coaching on the Job’ en groepsbijeenkomsten. We delen de allerbeste trainingsvormen en succesfactoren voor het coachen van wedstrijden. Ook bieden we scholing voor startende clubtrainers, ervaren clubtrainers en gediplomeerde clubtrainers.

Nieuwkoop

Samen met het bestuur en kader van s.v. Nieuwkoop ontwikkelen wij een nieuw voetbalbeleidsplan en voetbalopleidingsplan voor de periode 2022-2027. De voetbalvereniging streeft ernaar om de derde club binnen de regio van het Groene Hart te worden. Dit willen zij doen door in te spelen op ledengroei vanuit de nieuwbouwwijk, het stimuleren van de doorstroming vanuit de jeugd richting O23/Nieuwkoop 1 en het pakken van maatschappelijke kansen om financiële groei mogelijk te maken.

De jeugdtrainers van s.v. Nieuwkoop maken allemaal gebruik van ons trainingsprogramma vanaf O8 t/m O19. Een rode draad bij alle voetbaltrainingen voor kinderen van alle niveaus vanaf O8 t/m O19 zorgt voor gelijke ontwikkelkansen voor iedereen. Daarnaast begeleiden wij de jeugdtrainers binnen de eigen trainingspraktijk. Dit doen we vanuit een combinatie van 1 op 1 begeleiding ‘op maat’ en scholing van de jeugdtrainers in de vorm van een groep gedurende vier sessies per seizoen.

FC Oudewater

Wij leveren een Hoofd Jeugd Opleiding voor 20 uur per week aan FC Oudewater. De HJO is verantwoordelijk voor het optimaliseren van alle randvoorwaarden voor trainingen en wedstrijden. Ook draagt de HJO zorg voor een veilig, pedagogisch verantwoord en didactisch sterk leerklimaat tijdens trainingen en wedstrijden.

Verder coördineren wij de trainingen voor alle teams van alle leeftijden en niveaus op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en geven wij zelf training aan verschillende teams.

Ook op zaterdag is de HJO aanwezig en is onze trainer van O17 ook de coach.

Montfoort SV’19

Op maandagavond coördineren wij bij Montfoort SV’19 de trainingen voor alle teams van O8 t/m O12. Gedurende 40 weken verzorgen stagiairs van de opleidingen CIOS en Sport en Bewegen samen met de vrijwillige vaders en moeders de door ons gemaakte en klaargezette training. Verder begeleiden we vanaf O13 t/m O19 alle selectietrainers 1 op 1. Daarnaast kunnen ook niet-selectietrainers om hulp vragen.

Naast de 1 op 1 begeleiding verzorgen we vier avonden voor selectietrainers en vier avonden voor niet-selectietrainers. De thema’s voor deze avonden worden aangedragen vanuit het bestuur of vanuit wensen van de trainers zelf.

Stolwijk

Bij Stolwijk verzorgen wij gedurende 40 weken op maandag en woensdag een viertal trainingen per avond. Tijden de eerste twee trainingen van de avond coördineren we de training van de onderbouw. Dit doen we door de clubtrainers op het veld te ondersteunen. Een samen opgesteld trainingsprogramma vormt hierbij de rode draad. Tijdens de twee laatste trainingen van de avond geven we training aan de selectieteams O17 en O19.

Contact

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op