Een toekomstbestendige vereniging

Verenigingsondersteuning

Nederland telt maar liefst 2900 voetbalverenigingen. Een flink aantal dus. Maar veel verenigingen staan onder druk. Voetbalopleidingscentrum.nl helpt voetbalverenigingen daarom toekomstbestendig te worden, maatschappelijke kansen te pakken en continuïteit te borgen.

Verenigingsondersteuning

Verenigingen staan onder druk

Ons verenigingsleven is uniek in de wereld en behoort tot ons sportief ‘erfgoed’. De verenigingen worden draaiende gehouden door goedwillende vrijwilligers, vaak met een drukke baan en een intensief gezinsleven. Maar het verenigingsleven staat onder druk. Steeds minder vrijwilligers moeten steeds meer doen, leden gedragen zich als consumenten en willen ‘ontzorgd’ worden, de opbrengsten van contributie dekken niet langer de kosten en operationele zaken op de korte termijn slurpen alle tijd en energie op.

Club van de Toekomst

Dat is waar Voetbalopleidingscentrum.nl in beeld komt. Als externe partij zorgen wij voor een interne groei van de eigen clubmensen. Binden en behouden van vrijwilligers dus. Betrokkenheid creëren is namelijk de basis voor de continuïteit van jouw club als ‘Club van de Toekomst’. Een budget-neutrale samenwerking voor de vereniging is ons doel. Maatwerk vanuit onze kant dient hierbij als vertrekpunt, maar de visie van de vereniging is altijd leidend en bepalend.

Onze verenigingsondersteuningen

In de praktijk
Aan de bestuurstafel
VO-Academy