Ons verhaal

Passie voor voetbal en vriendschap voor het leven. Dat ligt aan de basis van Voetbalopleidingscentrum.nl. We vertellen je graag ons verhaal.

Ons verhaal

Altijd en overal voetballen

Voetballen op straat met garagedeuren als doel, op trapveldjes tegen andere straten, over hekken klimmen op weg naar een echt veld, op zondagmorgen de doelpunten van televisie ‘naspelen’, op een betonnen basketbalveld voetballen met de baskets als doel, in de zomer vier tegen vier met ‘winnaar blijft staan’. Oprichter en eigenaar Dennis van den IJssel was als klein jochie altijd met een groepje jongens buiten aan het voetballen. “Iedere dag was een voetbalfeest: plezier met elkaar, onbewust ‘beter worden’, op verschillende ondergronden spelen en onder alle weersomstandigheden voetballen.”

Voetbaltalent ontdekken bij de club

Als Dennis niet op straat of op het schoolplein een balletje trapte, was hij te vinden bij de voetbalclub. “Trainen bij de club was fantastisch. De goede trainers stimuleerden onze passie voor voetbal. Zij gaven ons een veilige omgeving waarin we alle ruimte kregen om onze voetbaltalenten te ontdekken. Fouten maken was geen probleem, zonder lef of initiatief trainen en spelen wel. Bij extreme regenval namen we een regenbroek mee om urenlang op ‘slidings’ en ‘duik kopballen’ te oefenen. Na schooltijd snelden we direct naar de club, na het trainen bleven we hangen om mee te kunnen trainen met een ander team en op zaterdag vroegen we na onze eigen wedstrijd of een team nog een man tekort had. Tot onbegrip van mijn vader speelde ik als 10-jarig jochie samen met mijn maatje mee met de 15-jarigen. Bij afgelastingen gingen we met de club naar het strand, het bos in of zetten we de overdekte parkeergarage af met pionnen.”

Eerste meters als trainer

Op zijn 15e werd Dennis ‘trainer’ van een 13-2 team. “Omdat de ‘echte’ trainer internationaal vrachtwagenchauffeur werd, maakte ik daar mijn eerste meters als trainer. Onder begeleiding van mijn voetbalmentor kreeg ik de kans om mijn passie voor voetbal te kunnen delen met kinderen die slechts een paar jaar jonger waren dan ik. Dat vond ik fantastisch. Ondanks het geringe leeftijdsverschil luisterden ze aandachtig, deden ze hun best en zag ik ze vooruitgaan. Toen mijn voetbalmentor heel positief was en ouders vertelden dat hun kinderen het zo naar hun zin hadden, werd ik gegrepen door het trainersvak. Ik wist het zeker: ik wilde voetbaltrainer worden. Mijn passie voor voetbal wilde ik doorgeven aan een nieuwe generatie jeugdspelers/jeugdspeelsters, jeugdtrainers en jeugdcoaches!” Zo is Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek in 2006 ontstaan. De voorloper van Voetbalopleidingscentrum.nl.

Voetbal is meer dan voetbal

Als Voetbalopleidingscentrum.nl zien wij met eigen ogen dat voetbal meer is dan voetbal: voetbal is een doel én een middel. Dat is ook iedere dag onze drive. Door trainers en coaches van alle leeftijden en niveaus te betrekken bij onze voetbalcursussen en voetbalclinics delen we onze succesfactoren. Zo kunnen zij de kinderen in hun team hetzelfde meegeven.

De combinatie van kennis van voetbal, kennis van pedagogiek, didactiek en methodiek die onze trainers opdeden tijdens onze sportopleidingen aan zowel ALO als CIOS, overtuigden ons dat voetbal meerdere doelen dient; de ontwikkeling als voetballer/voetbalster is net zo belangrijk als het bieden van een veilig en sociaal klimaat waarin het kind zich kan ontwikkelen.

Als volwassene kun je het verschil maken in het leven van een kind door vaardigheden en competenties te gebruiken die zelfregulatie stimuleren. Zo kunnen kinderen op school, binnen hun gezin, in de buurt en later in hun werk een prettig leven leiden.

Onze succesformule

Wij zijn ervan overtuigd dat de formule Plezier - Progressie - Presentatie - Prestatie zorgt voor een leven lang voetballen bij jouw club. Met elkaar Plezier hebben is de basis voor Progressie, zorgt voor meer zelfvertrouwen en laat kinderen lekker in hun vel zitten. Doen wat je leuk vindt betekent nóg vaker doen wat je leuk vindt. Meer trainingsuren zorgt bovendien voor ontwikkeling. En een betere individuele Prestatie geeft een ‘trotse’ Presentatie!

Wat het zo leuk maakt om deze formule in de praktijk te brengen? We werken met veel verschillende mensen. Het ene moment geef je training aan hele jonge kinderen, het volgende moment werk je met een oudere jeugdspeler aan zijn kijkgedrag. En allemaal hebben ze baat bij onze succesformule. Onze passie voor voetbal kunnen delen met trainers en coaches van alle niveaus, zorgt voor nog meer plezier en ontwikkeling. Niet alleen bij hen, maar ook bij de kinderen.

 

Ons team

Neem contact op